Website is weer actief.

Advies & Tips

Advies & Tips

Op deze pagina zal ik dieper ingaan op vragen van Sleuteldraagsters, Sleuteldragers, kuisheidsgordel- en kuisheidskooidragers.

In de afgelopen jaren heb ik al vele vragen beantwoord en dat zal ik blijven doen, daarnaast zijn er ook mensen die geen vragen stellen en door schade en schande wijzer worden, vaak gaat dit gepaard met hoge uitgaven, verwondingen en alles wat maar nadelig kan zijn aan het plezier, genot en gebruik van een kuisheids-kooi of gordel.

Ook is er een mogelijkheid om te reageren. zowel vragen als ervaringen zullen beantwoord als gewaardeerd worden en deze zullen ook geplaats worden.

Materiaalsoorten.

Leer, is niet geschikt voor langdurig gebruik dit ivm de hygiëne. Het wordt veelal gebruikt als showartikel op party's. Uitvoeringen zijn er in shorts met hangsloten of als penisharnas.

Rubber, een zachte materiaalsoort, goed reinigbaar.

Silconen, een zachte materiaalsoort, goed reinigbaar en lang te dragen. Voordeel is dat het flexibel is en hierdoor meevormbaar is. Uitermate geschikt voor vaders met kleine kinderen, deze zullen niets vreemds ervaren bij het op schoot zitten.

Polycarbonate, veelal transparant maar ook in diverse kleuren wordt dit materiaal gebruikt. Het is hard, goed reinigbaar en voorkomt stimulatie door kneden.

Metaal, sterk, goed reinigbaar. Wel zijn er verschillende soorten metaal die gebruikt worden. 

Verchroomd Staal

RVS, in de uitvoering type 316L. Dit is een staallegering met zeer hoge corrosiebestendigheid, oftewel, het kan bijna niet roesten. 316L is de aanduiding voor het soort legering die de ASTM (American Society for Testing and Materials) eraan geeft. De L staat voor "low carbon" (laag koolstofgehalte). Dit lage koolstofgehalte zorgt ervoor dat, zelfs nadat het staal onder hoge temperaturen verwerkt is, zijn corrosiebestendigheid blijft behouden. Het type staal wordt in de volksmond chirurgisch staal genoemd, maar in feite is de juiste term "roestvast staal".

De hoeveelheid chroom in het staal zorgt voor de corrosiebestendigheid. Deze vormt in aanraking met zuurstof een onzichtbare laag van chroomoxide. Deze is niet doordringbaar door water of lucht en voorkomt daarmee dat het materiaal gaat roesten. Deze laag is heel dun, maar mocht hij beschadigen (door bijvoorbeeld krassen) herstelt hij zich vanzelf zeer snel weer. Dit effect noemt men passivatie. Het laagje wordt ook wel de passivatielaag genoemd.

316L is een legering die voor het grootste gedeelte bestaat uit chroom, nikkel en molybdeen. Omdat deze legering nikkel bevat mogen sieraden van dit materiaal alleen gedragen worden in reeds geheelde piercings. Dit is bepaald in de nikkel wetgeving.

Een piercer mag in Nederland (en de rest van Europa) ook alleen sieraden in een nieuwe piercing plaatsen van hypoallergene materialen en met minder dan 0,05% nikkel. Dat is de reden dat een piercer in Nederland altijd moet werken met sieraden van titanium. Titanium is namelijk hypoallergeen en bevat geen nikkel.

De hoeveelheid nikkel die uit chirurgisch stalen sieraden mag vrijkomen is ook vastgelegd in de nikkelwetgeving. Deze hoeveelheid nikkel mag niet meer zijn dan 0,5 microgram per vierkante centimeter per week. Dit is om te voorkomen dat mensen een nikkelallergie opbouwen die kan resulteren in exceem.

Uiteraard voldoen alle sieraden van chirurgisch staal die bij All Over Piercings verkocht worden aan alle wettelijke eisen zoals vastgelegd in de nikkelwetgeving en zijn ze dus veilig om te dragen in genezen piercings.

Samenvatting nikkelwetgeving:

Nikkel en de verbindingen daarvan mogen niet worden gebruikt: 
1. in staafjes die in gaatjes in de oren en in andere delen van het menselijk lichaam worden geplaatst gedurende de ephitelisatie van de wond als gevolg van het maken van de gaatjes en die vervolgens al dan niet worden verwijderd, tenzij dergelijke staafjes homogeen zijn en de nikkelconcentratie - uitgedrukt als de verhouding van de massa nikkel tot de totale massa - minder dan 0,05 % bedraagt; 
2. in artikelen bestemd om in direct en langdurig contact met de huid te komen, zoals de volgende: - oorbellen, - halskettingen, armbanden en kettingen, enkelringen en vingerringen, - armbandhorlogekasten, horlogebanden en -sluitingen, - drukknopen, sluitingen, klinknagels, ritssluitingen en metalen merktekens, wanneer deze in kleding worden gebruikt, indien de hoeveelheid nikkel die vrijkomt uit delen van deze artikelen die in direct en langdurig contact met de huid komen, groter is dan 0,5 µg/cm²/week;
3. in artikelen zoals de in punt 2 genoemde, wanneer deze een niet-nikkelen coating hebben, tenzij deze coating voldoende is om ervoor te zorgen dat de hoeveelheid nikkel die vrijkomt uit de delen van dergelijke artikelen welke in direct en langdurig contact met de huid komen, niet groter is dan 0,5 µg/cm²/week gedurende een periode van ten minste twee jaar van normaal gebruik van het artikel.

Bovendien mogen produkten die onder de punten 1, 2 en 3 vallen niet in de handel worden gebracht tenzij zij voldoen aan de in deze punten genoemde voorschriften."

Vraag & Antwoord

Kuisheidskooi of kuisheidsgordel?

Een kuisheidsgordel is een met een slot beveiligd kledingstuk van onbreekbaar materiaal, veelal metaal, dat direct op de huid als een soort tweede onderbroek gedragen wordt.
Een kuisheidskooi is een met een slot beveilgd harnas voor penis en scrotum, veelal gemaakt van leer, siliconen, acrylaat of metaal.

Hoe bepaal ik de juiste maat van mijn kuisheidskooi?

Cockring: Neem een strookje sterk maar soepel karton van maximaal 1 cm breed en rol dit achter je balzak om je penis. Plak de uiteinden redelijk strak vast aan elkaar en draag dit ongeveer 2 uur. Kan je er één vingerkooitje bij duwen dan is de maat goed, verleng of verkort het bandje voor een betere pasvorm. Knip het bandje door en meet de lengte deel dit door 3,14 en je hebt de juiste diamter.
Peniskooi:

Reacties

mar
een jaar geleden

hallo
ik draag 24/7 een fijne metalen kooi maar ben nog op zoek naar een goed slotje waarvan het mechanisme niet van binnenuit roest (door vocht bv na douchen)
graag respons ,
slaafje mar

Transexuele slave " P "
3 jaar geleden

Als 42j Transexuele slave draag ik sinds 3 maanden al m'n metalen chastity-kooi , m'n Meester heeft de sleutels hiervan.Ik draag deze dus 24/7.
Nooit zou ik nog willen dat deze kooi eraf gaat , geeft me niet alleen dagelijks een goed gevoel dat ik van m'n Meester ben , maar loop er ook dagelijks enorm geil van.
En doordat m'n Meester gehuwd is en we elkaar slechts 1x per maand zien zal ik m'n Meester Eeuwig dankbaar zijn dat hij me gekooid heeft , want het gevoel hem 24/7 te dragen is gewoon zalig.

Dirk
3 jaar geleden

Ik heb een stalen kuisheidskooi die mij op zich goed bevalt. Alleen tijdens het douchen glijd die er bijna af. Moet ik een smallere ring nemen om dat te voorkomen. De ring die ik nu gebruik is 45 millimeter

eric
3 jaar geleden

mijn Meesteres wil me permanent in chastity, nu zoeken we dus een goede kooi. al enkele geprobeerd maar deze laten wondjes of erg geirriteerde huid achter, graag een tip voor een goed kuisheidskooi.

Rob
3 jaar geleden

Beste Davy,
Het is idd niet gemakkelijk om de juiste ringmaat te bepalen.Uit eigen ervaring,weet ik nu dat je de penis ib slappe toestand moet meten.In jouw geval dus 11 cm.Bij bestellen,kun je gerust 2 cm kleiner bestellen.Dus van ring tot voorkant Kooi 9 cm.

Babyslaafje
3 jaar geleden

Ik draag voor straf een cb 6000 met een luier mijn meesters wil geen last van mij hebben als naar haar werk is , ben ik opgestoten in mijn kamer

Davy
3 jaar geleden

Goeienmorgen ik ben dave 34 ik vind het erg lastig om de juiste maat tebepalen an de lengte van mijn kooi, nu heb ik in slappe stand me penis gemeten, die meet 11cmen stijf 18cm,nu heb ik een metalen kooi van 10xm maar als ik die draag heb ik altijd ruimte over en vind dat vreemd? Kan ik me een kooi kopen van 7cm zo dat die altijd strak zit, groetjes dave

Reactie plaatsen